Harma naar / in India & Nepal

21- daagse rondreis India & Nepal

Hallo allemaal..

Nog 5 nachtjes slapen en dan zal eindelijk mijn reis beginnen. En omdat ik niet weet hoevaak ik daar een compjoetertje

Laughing
tegenkom leek mij het een goed idee , om jullie mijn programma alvast te sturen.

Donderdagmiddag vertrek ik weer naar Amsterdam en overnacht daar.

Vrijdagmorgen om 10.30 u ga ik de lucht in

Dag tot dag Programma. ( uit reisgids )

14 mei Dag 1 Amsterdam- Delhi.

Vertrek vanaf Amsterdam, via Wenen, naar Delhi, de hoofdstad van India, waar u laat in de avond aankomt. Tranfer naar het hotel.

15 mei Dag 2 Delhi

In de loop van de ochtend maken we een stadstour, waarbij u zowel het oude als het nieuwe Delhi bezoekt met een foto-stop bij het schitterende 17e eeuwse Rode Fort en de India-Gate.Tevens brengt u een bezoek aan de crematieplaats van Ghandi, de indrukwekkende Qutub Minar-toren, Bahai tempel, India Gate en Parliament house.

16 mei Dag 3. Delhi - Jaipur

We gaan per touringcar naar de Roze Stad, Jaipur. Vanwege de roze zandsteen krijgtde stad een exotische sfeer, vooral als de zon ondergaat Jaipur is bijzonder fascinerend. U ziet hier mannen met oorbellen en tulbanden en vrouwen in goudbestikte gewaden met opvallende zilveren sieraden. Bovendien vindt u er tal van mooie paleizen en markten.

17 mei Dag 4 Jaipur en Amber

We zien de Hawa Mahal, het schitterende paleis van de Winden, midden in de Roze stad. Vervolgens rijden we naar het stoere fort van Amber waar we een mooie wandeling maken onder leiding van een gids. U ziet de vertrekken van de Maharadja en zijn slaapkamer met duizend spiegels.

18 en 19 mei. Dag 5 & 6 Jaipur - Agra.

Vertrek naar Agra met onderweg een bezoek aan de spookstad Fatehpur Sikri, de verlaten hoodstad van het Moghul-rijk uit de 16de eeuw. Agra is vooral bekend om de wereldberoemde Taj Mahal, het mooiste liefdesmonument ter wereld. Voor veel reizigers is het bezoek aan het bouwwerk een hoogtepunt. Vroeg in de ochtend bezoeken we de Taj Mahal. Daarna gaan we terug naar het hotel voor een heerlijk ontbijt en bezoeken we het bekende rode fort van Agra. Twee nachten verblijf in Agra.

20 mei Dag7 Orcha

We reizen per trein van Agra naar Jhansi, een prachtige route. We vervolgen de weg naar Orcha, waar schitterende Rajput paleizen en tempels nog herinneren aan de oude Bundela Dynastie.

21 & 22 mei. Dag 8 & 9. Orcha - Khajuraho

Lange tijd waren de beroemde Erotische tempels van Khajuraho volledig overwoekerd door de jungle. Nu zijn de 20 tempels weer in volle glorie te bewonderen, een geweldige ervaring! We verblijven2 nachten in deze prachtige omgeving.

23 mei. Dag 10. Khajuraho - Varanasi.

Vandaag een lange dag voor de boeg ( het is tegen een toeslag ook mogelijk om te vliegen). We gaan dan ook vroeg op weg naar de meest heiligste stad van India, Varanasi. Volgens de legende is het de oudste stad ter wereld en elke dag arriveren hier duizenden pelgrims om aan de Ganges te bidden en te mediteren. Aan de oever van de Ganges vinden tevens crematies plaats, u hoort tempelbellen rinkelen en op de rivier ziet u honderden olielampjes drijven: een werkelijk onvoorstelbaar schouwspel.

24 & 25 Mei. Dag 11 & 12. Varanasi.

Tijdens deze dagen maken we een boottocht over de Ganges langs de badterrassen, zodat u getuige bent van de vaak vreemde rituele handelingen van de pelgrims. We wandelen door de binnenstad, één groot doolhof, waar zich ook de Gouden Tempel bevindt. De nauwe straatjes worden vaak geblikkeerd door loslopende koeien.

26 mei. Dag 13. Varanasi - Lumbini.

We brengen een bezoek aan Lumbini, geboorteplaats van Boeddha, vlakbij de Nepalese grens. We bezoeken onder andere de steen die Boeddha's exacte geboorteplek aanduidt, de heilige vijver waar Mayadevi een bad nam voordat ze Boeddha ter wereld bracht en de Mayadevi Tempel. Als de tijd het toelaat, bezoeken we ook Peace Pagoda.

27 & 28 mei. Dag 14 & 15 Lumbini - Chitwan Reservaat (nepal ).

Dwars door de Terai laagvlakte gaan we op weg naar het schitterende Chitwan Natuurreservaat, waar tal van beschermde diersoorten wonen, waaronder de Bengaalse tijger en de neushoorn. We maken een spectaculaire safari op de rug van een olfant door de dichtbegroeide jungle met metershoog olifantsgras op zoek naar neushoorns en krokodillen. Ook kunt u een kanotocht maken naar het Elephant Breeding Institute en een Tharu-dorpje bezoeken ( optioneel). We verblijven 2 nachten aan de rand van het reservaat.

29 & 30 mei. Dag 16 & 17 Chitwan - Pokhara.

We rijden via een mooie route door de bergen naar het idyllisch gelegen plaatje Pokhara, aan het kristalheldere Phewameer. Vanuit Pokhara hebben we een fantastisch uitzicht op de besneeuwde bergketens van het Anapurna massief. Vooral 's ochtends straalt het Phewameer een mystieke schoonheid uit, wanneer de ochtendnevel het meer bedekt en de eerste zonnestralen de hoge bergtoppen oplichten. We verblijven 2 nachten in Pokhara en maken tijdens ons verblijf een boottocht over dit prachtig meer.

31 mei. Dag 18 Pokhara - Kathmandu

Tenslotte de innemende koningsstad Kathmandu, een levend museum vol paleizen, rijk gedecoreerde huizen en pagodes. Kathmandu is één van de meest fascinerende steden ter wereld. We wandelen door de kleurrijke bazaar met vele hindoetempeltjes en het Durbar Square, waar het wemelt van de marskramers en kooplui. Eerst brengen we een bezoek aan de Levende Godin, Kumari, waarna we naar de Swayambhunath tempel gaan. Vanaf deze tempel, ook wel apentempel genoemdomdat er zoveel apen leven, heeft u een geweldig uitzicht over de vallei.

1 juni Dag 19 . Pashupathinath - Bhaktapur.

Bezoek aan het bedevaartsoord Pashupathinath, waar aan de oevers van de heilige Bagmati rivier de Gouden Shivatempel staat. Dit is de belangrijkste en meest heilige Hindoe tempel van Nepal en dé plek waar crematies plaatsvinden. Rondom de tempel lopen vele gebedsgenezers en Saddhu's 'heilige mannen', met as beschilderede gezichten. Tenslotte bezoeken we het schitterende UNESCO- stadje Bhaktapur, ook wel Stad van de Gouden tempels genoemd. We maken een wandeling door het fascinerende plaatje en zien pottenbakkers, eeuwenoude pagodes en paleizen. Tenslotte brengt u een bezoek aan Bodnath, één van de grootste stupa's ter wereld en één van de belangrijkste religieuze plaatsen van Nepal. De omgeving wordt ook wel Littke Tibet genoemd vanwege de grote hoeveelheid Tibetaanse vluchtelingen ( voornamelijk priesters ) die hier hun toevlucht hebben genomen.

2 juni. Dag 20 Kathmandu - Amsterdam

In de morgen nog tijd om de laatste inkopen te doen waarna tranfer naar luchthaven voor onze vlucht naar Delhi. Bij aankomst transfer naar ons hotel in Delhi waar u zich kunt opfrissen. In de late avond transfer naar de luchthaven voor onze terugvlucht naar Amsterdam

3 juni Dag 21 Amsterdam.

Aankomst Amsterdam

Ik mag 20 kilo aan bagage meenemen en ik zit op 8 kilo. Ik hoop terug te komen met 12 kilo aan leuke herinneringen en belevenissen.

LIefs Harma

Hennie

Leuk om je programma te kunnen volgen. We blijven je volgen.

jose

Helemaal top, dat we je kunnen volgen. Mzltjes Jos

marloes

ik vind het helemaal top. en wij gaan je zeker volgen

petra

Zal je missen maar mooi dat we je kunnen volgen

Roeleke

Een druk programma maar je ziet veel en heel wat indrukken. Maar Harma we blijven je volgen waar je ook bent.
Veel plezier liefs Roeleke.

Elza

Zo nou weet ik in elk geval waar je elke dag uithangt .

Harma

Reiziger
Aan wie behoort de reiziger
die zandkorrel op de weg,
dat stofje in de lucht?

Zijn het de hoge klippen
of diepe dalen?

de noordelijke kou
de oostenwind
of westerstorm

en ook niet aan de top
die zij uiteindelijk bereikt.

Niet aan haar man behoort zij
noch aan haar kind.

Slechts aan zichzelf
behoort de reiziger
en aan de tijd die
haar als schaduw begeleidt.

Jantje

Nou hopelijk zijn er geen wolken aan de lucht dit keer. HEEL VEEL PLEZIER en we zullen je volgen.'
Groetjes

annie

Hai Harma
Heel veel plezier en ik vind het fijn dat ik je via je reisverslag kan volgen.
Veel liefs en geniet er van.
Groet Annie

Jeannet

Moi Harma

Fijn dat we je zo kunnen volgen. Heel veel plezier gewenst.

groetjes Jeannet.

Tineke (Koopman)

Hallo Harma!
Wat leuk dat we je kunnen volgen op deze site!
Geniet van je reis!
Liefs Tineke

Ina

een drukke maar leuke tijd ,veel te doen,we horen het van je dan ,leuk om op deze manier in contact te blijven en te weten waar je zit.

Veel plezier .

groetjes ina